Quant soroll!!! Silenci si us plau
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2PMNkqUZjjkNsWCrHuB2nv8IvmxwsznEU7AT61OmWrXbYvdY0HhKWTOyXpxVOTvkQ4ERoCGKjklVkrQEpvmtOWWFbPq3A9kBJ2gDUJG6Ltb0MYciQ4XZo62rhiXou1n72Uut7SPWWDt_Z/s320/n%25C3%25BAvols.jpeg)
Durant aquestes darreres setmanes has tret forces i paciència d'on ha fet falta per entretenir la prole, per ajudar-los amb les tasques de l'escola, per jugar i sobretot per desdramatitzar la situació. Pot ser que ballar, cantar i escoltar música us hagi ajudat també.
Segurament has estat la major part del dia, sentint soroll, crits, potser baralles si hi ha germanes i germans.
Tant en aquest moment tan estrany com en circumstàncies normals, vivim envoltats de soroll. Soroll al carrer si vius en una ciutat o poble gran. Soroll si tens veïns. La tele posada. Música que arriba amb els missatges del mòbil; música que posa la veïna adolescent de tres cases més enllà, xerroteig del youtuber de l'ordinador...Les criatures estan enmig d'aquest tràfec també.
Com a pare o mare seria bo que podessis parar tot aquest enrenou i ajudessis a la teva criatura a valorar el silenci. Aquí van unes quantes idees:
- Aprofita el passeig x parar atenció i anomenar els sorolls que sentim: un ocell (un pardal, una merla?) passa una moto, el lladruc d'un gos... I ara, escoltem el silenci?
Això també es pot fer amb criatures molt petites.
- Al llarg del dia proporcionar-li estones de música suau.
- Escoltar els sorolls de casa. Ara parem tots els aparells que es puguin parar.
Què se sent?
- Escoltem el veïnat: sentim veus, música?
- Podem fer-nos massatges. Posem una música bonica, un coixí còmode i ens estirem al sofà. Una crema o oli hidratant; tu a mi i després jo a tu. Nens i nenes més grans poden fer rètols, podem ser un centre de massatges. Si algú té pessigolles i no li agraden els massatges als peus, podem fer massatges a les mans, a l'esquena, a la cara.
- Amb nenes i nens grandets pots fer “conversa”:
- T'agrada el silenci? Per què?
- Quins sorolls et fan posar nerviós? Quina música et fa posar nerviosa?
I als adolescents? Com els pots ajudar a valorar el silenci?
Ja saps que a l'adolescència la teva criatura mamífera es transfigura, he he. Estaria bé quedar a una hora concreta amb ella. Pots proposar-li que t'ajudi amb els petits a fer el joc del silenci. Com que és gran li pots donar responsabilitats: es pot cuidar de trobar música adient, trobar el lloc de la casa més adequat...
O podeu fer-ho els dos si no hi ha germans.
- Pots fer una meditació guiada senzilla . A Youtube hi ha bones meditacions x fer amb fills.
- Proposar-li un repte: una estona al dia acompanyar-lo a parar aparells i escoltar el silenci, badar, mirar per la finestra...
En aquest món esbojarrat que vivim trobar calma i harmonia és un regal x a tots. Mireu que bonic el que va escriure Maria Zambrano (1):
“Cada criatura humana percibe con su armonía interior la armonía del mundo”.
Doncs apa, creem entorns harmònics per a les nostres criatures.
(1) María Zambrano (1904-1991) Filòsofa, assagista,molt qüestionada perquè els homes dominaven el pensament intel·lectual de l'època i no veien amb bons ulls que les dones poguessin tenir pensament propi. Republicana, demòcrata, es va haver d'exiliar per culpa de la dictadura franquista. Val la pena llegir-la i conèixer la seva vida.
Que buena reflexión, esta situación nos ha dado la oportunidad de disfrutar del silencio sin prisas. Mañana me pongo con las nubes, me encanta la idea. Magnífica cita de María Zambrano.
ResponEliminaGràcies, saludos
ResponEliminaGràcies, Mercè, per les propostes i què preciòs suggeriment de percebre l'armonia del tot en cadascú!!!
ResponElimina